Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2011
Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2011

Actualiteiten 2011

BGHM Info n°64
Olivier Bastin, te gast op de Middag van de Sociale Huisvesting van 17 november 2011.
Middag van de sociale huisvesting
Noteer alvast in uw agenda: de volgende middag van de sociale huisvesting zal op donderdag 17 november 2011 van 11.45 uur tot 14 uur bij de BGHM plaatsvinden. Thema : Hoe kan de bMa van het Brussels Gewest de sociale huisvestingssector helpen? Meer informatie volgt eerstdaags.
"Le bilan du passif"
Op 21 oktober 2011 organiseert het "Collège des Experts Architectes de Belgique" het colloquium "Le bilan du passif".
Jaarverslag 2010
BGHM Info n°63
"Bijzondere sociale huisvesting: buitengewone stadswandelingen"
Brussels huurwoningenbestand: de huurprijzen stijgen opnieuw
PERSMEDELING 29 JUNI 2011 : De Staatssecretaris voor Huisvesting, Christos Doulkeridis, heeft via de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) een studie (*) opgelegd over de Brusselse huurmarkt in 2010. Hij onthult bij deze de belangrijkste resultaten van deze studie.
Observatiecentrum van de huurprijzen - enquête 2010
Tussen 1 mei 2010 en 15 december 2010 werd bij 3.000 Brusselse gezinnen een enquête uitgevoerd met betrekking tot de kenmerken van de huurprijzen van het private huurwoningenbestand. De steekproef had betrekking op 1,7% van het private huurwoningenbestand.
Project 105 gelauwerd
"Project 105" dat Domitienne Cuvelier en Lucile Soufflet in het kader van het 101e% van de BGHM realiseerden voor de Openbare Vastgoedmaatschappij ASSAM werd op vrijdag 13 mei 2011 gelauwerd met de Speciale Prijs van de Jury van de "Driejaarlijkse Prijs Ianchelevici" (prijs voor de stedenbouwkundige integratie van monumentale beeldhouwkunst).
Bouwmeester: internetsite
Een nieuwe internetsite van de "bMa" Bouwmeester voor Brussels Gewest is nu online
101e% "Prix Ianchelevici"
Het 101e % van de BGHM, twee kunstprojecten genomineerd voor de prijs Ianchelevici 2010 : Project 105 van Lucile Soufflet en Domitienne Cuvelier en Vestibule (Het bedenken van een gemeenschappelijke plek) van Arnaud Théval
Afscheid Patrick
Met diepe droefheid hebben wij vernomen dat onze collega Patrick Van Grunderbeek overleden is.
ATO.INFO
De nieuwsbrief van het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vzw
Middag van de sociale huisvesting
De eerstvolgende Middag van de sociale huisvesting, met als thema “Het Observatiecentrum van de huurprijzen op de privé-markt”, zal op 01 juli 2011 plaatsvinden. De uiteenzetting wordt verzorgd door Marie-Laurence De Keersmaecker, docent aan de UCL en opdrachthoudster voor deze enquête bij het Gewestelijk Observatiecentrum voor de Huisvesting dat bij de BGHM is ondergebracht.
Een plan voor de communicatie tussen de BGHM en haar gebruikers
Als openbare dienst die inzake sociale huisvesting te Brussel als referentie geldt, moet de BGHM alles in het werk stellen om transparantie en samenhang te verzekeren bij de uitvoering van haar opdrachten. Om duidelijk en herkenbaar te kunnen communiceren, heeft de BGHM een communicatiebeleid uitgestippeld waarvan het communicatieplan een sleutelinstrument is.
Middagen van de sociale huisvesting
Op 31 maart 2011 vond de eerste Middag van de Brusselse Sociale Huisvesting plaats. Als eerste thema werd "De begeleiding van huurders van passief- en lage-energiewoningen" gekozen.
Tentoonstelling "KIJKRONDJE, 25 jaar BGHM", een catalogus on line.
De catalogus van de tentoonstelling die plaatsvond ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de BGHM is ter beschikking. Het tweetalige document Nederlands-Frans vertelt het verhaal van de Brusselse sociale huisvesting en toont aan de hand van talrijke illustraties ook de actualiteit van de Brusselse sociale woningbouw. Een document dat op maat gesneden is van iedereen die op zoek is naar een algemene kijk op onze sector.
Jette : 80 nieuwe sociale lage-energiewoningen
Op woensdag 16 februari 2011 wijdde Staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis in het kader van het Gewestelijk Huisvestingsplan bij de BGHM 80 nieuwe sociale appartementen in op de hoek van de Stienonlaan en de Rommerlaerelaan te Jette.
Voorbeeldgebouwen 2011: Energie & Ecoconstructie. Projectoproep
Op donderdagavond 17 maart aanstaande organiseert Leefmilieu Brussel tussen 18 uur en 20.30 uur een informatieavond in het BIP. Kandidaatsdossiers voor de voorbeeldgebouwen 2011 dienen tegen uiterlijk 30 juni 2011 vóór 13 uur te worden ingediend.
Middagen van de sociale huisvesting
" Begeleiding van huurders van passif- en lage-energiewoningen "
Een woning op een andere manier huren of verhuren
Iedereen die een woning op een andere manier wil huren of verhuren vindt heel wat nuttige informatie op de website van de federatie van de Sociale Verhuurkantoren.
Het gaat vooruit met het gewestelijk huisvestingsplan.
Een communiqué van de Staatssecretaris voor huisvesting.
Personeninkomens in het BHG
Volgens Statbel liggen de personeninkomens nog altijd het laagst in het BHG.
Passieve sociale huisvesting te duur?
Het antwoord op die vraag krijgt u van Staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis
Publicatie van de nieuwe BGHM-Info
" Sociaal beleid in de brusselse sociale huisvesting "(BGHM-Info nr 61)
BGHM info nr62
" Passief en lage-energiewoningen "
Ontdek "Voir et Dire Bruxelles"
Ontdek op de website "Voir et Dire Bruxelles" hoe je aan cultureel toerisme kan doen in Brussel en meer bepaald in de sociale huisvestingssector. De programmatie omvat onder andere "De Brusselse wijken" (rondleiding in het Nederlands) of "Art Déco et Modernisme", waarvan één van de rondleidingen (in het Frans) in het teken staat van de tuinwijken" Le Logis", "Floréal" en "Kapelleveld" .
Reconversie van kantoren
In nummer 26 van het "Overzicht van het kantorenpark" lezen wij dat er sinds 1997 483.000 m² kantooroppervlakte werd gereconverteerd, waarvan 60%, zegge 289.000 m², in woningoppervlakte.

Document acties