Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2014
Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2014

Actualiteiten 2014

Everecity, de fusie van Germinal en Ieder zijn Huis
6 december 2014 was voor de maatschappijen « Germinal » en « Ieder zijn Huis » een historische dag. Die dag werd immers de fusie tussen beide OVM’s goedgekeurd door hun respectieve algemene vergadering.
Erkenning en fusie van de OVM’s
Situatie op 9 december 2014
Gewestelijk Huisvestingsplan : Inhuldiging van 5 nieuwe sociale woningen te Sint-Joost-ten-Node
Op woensdag 3 december 2014 werden 5 nieuwe sociale lage-energiewoningen ingewijd in de Gemeentestraat 12-14 te 1210 Sint-Joost-ten-Node.
Middag van de huisvesting
Donderdag 11 december, "Het nieuwe organigram van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel", door de heer Bruno Nys, Directeur-Diensthoofd Woonontwikkeling.
Erkenning en hergroepering OVM’s
Nieuwe beslissing van de BGHM met betrekking tot erkenning en hergroepering van de OVM’s.
Zuiderhaard, de fusie van "Le Foyer Saint-Gillois" en "Le Foyer Forestois"
16 juli 2014 is voortaan een gedenkwaardige dag in de geschiedenis van de 2 Openbare Vastgoedmaatschappijen « Le Foyer Saint-Gillois » en « Le Foyer Forestois ». Het is immers de dag waarop de fusie tussen beide maatschappijen met eenparigheid werd goedgekeurd door de aanwezige leden van hun respectieve algemene vergadering.
Wijziging van de Brusselse Huisvestingscode. Vertegenwoordiging van de oppositie in de raad van bestuur van meergemeentelijke OVM’s
Het Parlement heeft een ordonnantie aangenomen tot wijziging van de Brusselse Huisvestingscode (Belgisch Staatsblad van 17 juni 2014, Ed.2). Die ordonnantie van 8 mei 2014 treedt op 27 juni 2014 in werking.
Erkenning en hergroepering OVM’s
Nieuwe beslissing van de BGHM met betrekking tot erkenning en hergroepering van de OVM’s.
Erkenningsaanvragen van de OVM's
De dossiers die bij de BGHM werden ingediend in het kader van artikel 54, § 2bis, lid 6 van de Brusselse Huisvestingscode, waarvoor de uiterste indiendatum 9 juni 2014 was.
Fusies van de OVM’s
Nieuwe beslissing van de BGHM met betrekking tot de erkenning en fusies van de OVM’s.
Eerste beslissingen van de BGHM betreffende erkenning en fusie OVM’s
Overeenkomstig artikel 54, §2 bis van de Brusselse Huisvestingscode deed de BGHM op 10 maart 2014 uitspraak over de eerste vijf ingediende erkenningsaanvragen.

Document acties