Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / Vernissage van “Het Keienpad”, een collectief kunstwerk in een sociale woonwijk
Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / Vernissage van “Het Keienpad”, een collectief kunstwerk in een sociale woonwijk

Vernissage van “Het Keienpad”, een collectief kunstwerk in een sociale woonwijk

11/10/2016

Op dinsdag 11 oktober 2016 vondt de vernissage plaats van “Het Keienpad”, een origineel project van openbare kunst dat werd gerealiseerd op het terrein van de sociale huisvestingsmaatschappij “En Bord de Soignes”. Een sleutelelement in dit project was de betrokkenheid van de huurders van sociale woningen en hun buren in de totstandkoming van het kunstwerk.        

Het Keienpad werd gerealiseerd door de kunstenares Pascaline Wollast in het kader van het programma “101e%” van de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM). Het volledige traject liep over een periode van één jaar en werd doorspekt met tal van lokale workshops en kunst- en milieu-gerelateerde animaties.

 

In samenwerking met het buurthuis Dries, de bibliotheek en de ludotheek organiseerde Wollast tientallen workshops voor (voornamelijk) kinderen uit de buurt. Zij konden hun creativiteit de vrije loop laten via verschillende methodes: etsen, tekenen, schilderen, boetseren, boekbinden, schrijven, enz.

Andere activiteiten waren gebaseerd op hoe de bewoners zich voelen in hun wijk en hoe ze zich erin verplaatsen. De link tussen kunst en milieu vormde een belangrijke leidraad doorheen het project. 

 

Via al deze workshops en activiteiten hebben de bewoners de artiest begeleid in de totstandbrenging van het kunstwerk. Het project mondde uit in negen eenvoudige en abstracte steensculpturen, die hun plaats gekregen hebben in de groene zones van de wijk en hun weg banen tussen de appartementsblokken. 

Document acties