Home / Publicaties / Actualiteiten / Onze actualiteiten / Bezoek van het BGHM patrimonium door een Deense delegatie
 
Home / Publicaties / Actualiteiten / Onze actualiteiten / Bezoek van het BGHM patrimonium door een Deense delegatie

Bezoek van het BGHM patrimonium door een Deense delegatie

Van 2 tot 5 mei heeft een delegatie van de KAB (de grootste non-profit organisatie van betaalbare woningen in Denemarken) de BGHM en verschillende OVM’s ontmoet. Op het programma: sociale huisvesting bezoeken, huurders ontmoeten en gesprekken met de verantwoordelijken van de BGHM en de OVM’s. 

Op de eerste dag van het bezoek hebben de 45 leden van de delegatie verschillende BGHM medewerkers ontmoet op het hoofdkantoor in Sint-Gillis: Dorien Robben, de adjunct-directeur-generaal, Salma Lasri, de directrice van het departement "ontwikkeling", en Abderrahim Cherké, medewerker in de cel voor sociale actie.

Daarna bezocht het gezelschap de sites Cité Moderne en Beheer-Dendermonde in Sint-Agatha-Berchem, samen met Comensia.

Donderdag 4 mei stond de Modelwijk op het programma. De leden van de delegatie spraken met vertegenwoordigers van de ARHUU, werknemers van het sociaal restaurant en vertegenwoordigers van  de Lakense Haard .

Moestuin en collectieve wasserij, historisch huisvestingscomplex "Rodenbach Marconi" en uitzicht op Brussel vanaf de 17e verdieping van een sociale huisvestingsgebouw op het Jacques Franckplein: dit stond op het menu voor de laatste dag van het bezoek van de vertegenwoordigers van KAB. Begeleid door verantwoordelijken van  Foyer du Sud, begonnen de bezoekers de dag in de tuin van Van Caulaertplein in Sint-Gillis, waarna ze richting Jacques Franckplein en collectieve wasserette gingen.

 

De laatste etappe van de studiereis: het complex Rodenbach-Marconi in Vorst. De leden van de delegatie bezochten twee appartementen, waarna ze konden genieten van een drink in de nieuwe gemeenschappelijke ruimte.

 

Document acties