Home / Publicaties / Actualiteiten / Onze actualiteiten / Inwijding van het woningcomplex Lavoisier - 15/09
 
Home / Publicaties / Actualiteiten / Onze actualiteiten / Inwijding van het woningcomplex Lavoisier - 15/09

Inwijding van het woningcomplex Lavoisier - 15/09

Op vrijdag 15 september zijn in Sint-Jans-Molenbeek 89 sociale en middenklassewoningen van het type « lage energie » ingewijd in aanwezigheid van mevrouw Céline Fremault, Minister van Huisvesting, van mevrouw Françoise Schepmans, Burgemeester, mevrouw Brigitte De Pauw, Voorzitter van de BGHM en de heer Michel Eylenbosch, Voorzitter van Le Logement Molenbeekois. 

In de voormalige tabaks- en sigarettenfabriek van British American Tobacco werd het complex « Lavoisier » ondergebracht. Citydev kocht eind 2002 de volledige site op voor 10,5 miljoen euro. Eind 2009 werd ook de BGHM bij het project betrokken. Met het oog op de verbouwing van een deel van de ruimten tot sociale en middenklassewoningen in het kader van het Gewestelijk Huisvestingsplan voerde ze een haalbaarheidsstudie uit. Na twee jaar werken is dit het resultaat: 89 woningen die allemaal voldoen aan de EPB-normen inzake lage energie.  

Het project kreeg ook een groen karakter mee door de aanleg van een gemeenschappelijke tuin en de groene inrichting van de nieuwe binnenplaats tussen de twee vleugels van het gebouw. In het midden van die plaats zal in het kader van het programma 101e % ook een kunstwerk worden geïnstalleerd van de hand van Patricia Sonville, Thierry Wieleman en Luc Tillé.

Het project is gelegen tussen de De Koninckstraat, de Van Kalckstraat en de Charles Malisstraat en biedt plaats aan 89 gezinnen, verdeeld over 54 sociale en 35 middenklassewoningen. De bedoeling is op die manier te zorgen voor een grotere sociale mix in de wijk. De OVM Le Logement Molenbeekois neemt het beheer van de woningen op zich. Verschillende woningen zijn ondertussen al bewoond. De bewoners waren ook van de partij bij de inwijding. 

 

Document acties