Home / Publicaties / Actualiteiten / Onze actualiteiten / Newsletter BGHM juni 2017
 
Home / Publicaties / Actualiteiten / Onze actualiteiten / Newsletter BGHM juni 2017

Newsletter BGHM juni 2017

Een complex van sociale woningen bekroond op het Realty Salon

© Philippe SAMYN and PARTNERS – foto Ghislain ANDRÉ
Dit jaar was de BGHM opnieuw aanwezig op het Realty Salon in Tour & Taxis om haar knowhow als ontwikkelaar voor te stellen. Gedurende drie dagen hebben we ontmoetingen gehad met architecten, aannemers, publieke overheden, investeerders en bezoekers.

De laureaten van de European Architecture Awards 2017 werden bekend gemaakt in het kader van het salon. Het complex van 150 gerenoveerde woningen gelegen in de Minimenstraat, gerealiseerd door het  bureau van Philippe Samyn voor de Brusselse Woning, kreeg de 1e prijs in de categorie “City Housing Development”.
Lees meer
€300 miljoen voor renovatie Brusselse sociale woningen

Goed nieuws : de Brusselse regering heeft op donderdag 18 mei de principes goedgekeurd van het volgende vierjarenprogramma (2018-2021) voor de renovatie van sociale woningen. Een nieuwe budgettaire envelop van € 300 miljoen zal worden toegekend voor het renovatiebeleid en de aanpassing aan de huidige bewoonbaarheidsnormen van het regionaal patrimonium. Dit financieringsprogramma, dat loopt over een periode van vier jaar, zal in de eerste plaats inzetten op de veiligheid van de woningen en de levenskwaliteit van de huurders.
25 gerehabiliteerde woningen bij Le Foyer Etterbeekois
Op woensdag 17 mei werd de tweede renovatiefase van het sociale woningcomplex in de Fort van Boncellesstraat en Edouard de Thibaultlaan te Etterbeek ingewijd. De 25 gerenoveerde woningen maken deel uit van het geheel dat "Het Plein" wordt genoemd en dat niet minder dan 231 sociale woningen telt verspreid over 28 gebouwen. De site, waarvan het beheer in handen is van "Le Foyer Etterbeekois", zal tegen 2019 volledig gerenoveerd zijn. De renovatiewerken zijn er vooral op gericht woningen met modern comfort aan te bieden die overeenstemmen met de huidige bewoonbaarheidsnormen die in de Brusselse sociale huisvestingssector van toepassing zijn.
Lees meer
Bezoek van een Deense delegatie
Van 2 tot 5 mei heeft een delegatie van de KAB (de grootste non-profit organisatie van betaalbare woningen in Denemarken) de BGHM en verschillende OVM’s ontmoet. Op het programma: sociale huisvesting bezoeken, huurders ontmoeten en gesprekken met de verantwoordelijken van de BGHM en de OVM’s.
Lees meer
In de kijker: Nieuwbouwproject Reyers in SchaarbeekDeze video maakt deel uit van een geheel van 13 videocapsules die het patrimonium van de sociale huisvesting in Brussel belichten. De volledige film zal beschikbaar zijn in september!
Vacatures

Talent Exchange : communication advisor ICT en digitale communicatie

De BGHM is aanwezig op Linkedin ! Bezoek onze pagina om onze vacatures en onze lopende projecten te ontdekken.
In de pers

09/05/2017 - Alterecho – Une vidéo pour mieux utiliser les logements sociaux basse énergie 

17/05/2017 – Bel RTL – On Refait le Monde – Interview de Yves Lemmens 

17/05/2017 – La Capitale – Logements sociaux : 2e phase de rénovation  
Save the date

07/06/2017 : Inhuldiging van het complex "Molenblok" in Neder-over-Heembeek (Sfar voor de Brusselse Woning)
09/06/2017 : Eerstesteenlegging in de Modelwijk (Lakense Haard)
15/09/2017 : Inhuldiging "Lavoisier" in Molenbeek (BGHM voor Logement Molenbeekois)

 

Document acties