Home / Pers / Inwijdingen / Inwijdingen-laaste nieuws / 10/09/2015: inwijding van 44 passiefwoningen bij de Ukkelse Maatschappij voor de Huisvesting
Home / Pers / Inwijdingen / Inwijdingen-laaste nieuws / 10/09/2015: inwijding van 44 passiefwoningen bij de Ukkelse Maatschappij voor de Huisvesting

10/09/2015: inwijding van 44 passiefwoningen bij de Ukkelse Maatschappij voor de Huisvesting

Project "Moensberg"

Op donderdag 10 september 2015 werden 44 passiefwoningen te Ukkel ingewijd.

 

Het "Moensbergproject" is een nieuwbouwproject dat deel uitmaakt van het programma van het "Gewestelijk Huisvestingsplan" van de BGHM. Betrokken partijen bij het project zijn de Ukkelse Maatschappij voor de Huisvesting (UMH) en het OCMW van Ukkel dat voor het terrein zorgt.

 

Het gaat inderdaad om een voorbeeldige samenwerking tussen drie openbare instanties:

 

- het OCMW van Ukkel dat dus het terrein aanlevert;

 

- de Openbare Vastgoedmaatschappij UMH;

 

- de BGHM als gewestelijke financiële hefboom voor de financiering van de sociale huisvesting via het programma van het " Gewestelijk Huisvestingsplan ". 

 

Dankzij het project kunnen binnenkort 44 gezinnen een kwaliteitsvolle passiefwoning huren die aan hun gezinssamenstelling is aangepast en gelegen is in een aangelegde en groene omgeving die aan ieders behoeften tegemoet komt.

 

Bij de ingebruikneming van hun woning worden de huurders persoonlijk verwelkomd en krijgen zij een zeer volledige onthaalmap waarin alles over hun nieuwe passiefwoning wordt uiteengezet.

 

De woningen werden ingewijd in aanwezigheid van mevrouw Céline FREMAULT, Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Huisvesting, Levenskwaliteit, Leefmilieu en Energie, de heer Armand DE DECKER, Burgemeester van Ukkel, de heer Jean-Luc VANRAES, Voorzitter van het OCMW van Ukkel, mevrouw Marianne GUSTOT, Voorzitter van de UMH, de heer Emmanuel DE BOCK, Afgevaardigd bestuurder van de UMH, mevrouw Brigitte DE PAUW, Voorzitter van de BGHM, de heer Fabrice CUMPS, Ondervoorzitter en Afgevaardigd bestuurder van de BGHM en de heer Yves LEMMENS, Directeur-generaal van de BGHM en mevrouw Dorien ROBBEN, Adjunct-directeur-generaal van de BGHM.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande link:

Technische fiche

Uitnodiging (pro memorie)

 

 

 

 

 

 

 

 

Document acties